Rekencollectief

mbo

Nieuwe rekenkaarten, we willen wel even helpen…

In de nieuwsbrief van november 2021 van de Coöperatie Examen MBO is te lezen dat men rekenkaarten beschikbaar wil gaan stellen.

Dit zijn de huidige versies op de website van examens mbo:
Kaarten en Verantwoording

Verder staat er in de nieuwsbrief te lezen:

“De werkgroep rekenkaarten van de Coöperatie Examen MBO heeft in samenwerking met Kennispunt MBO rekenkaarten ontwikkeld met onderwerpen als het metrieke stelsel voor afstand, oppervlakte, inhoud en gewichten. Bedoeld als geheugensteun in de les en tijdens examens. Uit een veldraadpleging blijkt dat driekwart van de ondervraagde rekendocenten en remedial teachers vindt dat de kaarten beschikbaar moeten zijn voor studenten van alle niveaus.”

Het verheugt ons – rekencollectief – dat er zo voortvarend wordt gewerkt aan rekenkaarten. We hebben echter ook zo onze bedenkingen bij sommige aspecten van deze kaarten. We zullen er in ieder geval binnen het collectief over discussieren, en misschien is het sowieso wel een goed idee dat, als we kritiek hebben op de inhoud van de voorgestelde kaarten, dat we die kritiek laten weten (eventueel gepaard gaand met voorstellen voor een verbeterde inhoud van die kaarten).