Rekencollectief

Nieuws

Rekentrein van start (project in opdracht expertisepunt basisvaardigheden)

Vanuit ECBO (en met steun vanuit het rekencollectief) is een projectvoorstel ingediend en thans (januari 2023) goedgekeurd.

Uit de omschrijving van het voorstel:

Wanneer ouders drempels ervaren bij het stimuleren van een educatief thuismilieu, zijn er in het geval van taal veel mogelijke interventies. Op het gebied van gecijferdheid zijn er veel minder interventies waarbij ouder en kind op informele wijze aan hun vaardigheden werken. En dat terwijl onderzoek suggereert dat omgevingsfactoren bij rekenvaardigheden zelfs een grotere rol spelen dan bij taal.

Doelstelling:

Met dit projectidee wordt onderzocht in hoeverre de succesvolle aanpak van de ‘VoorleesExpress’, gericht op het versterken van taalvaardigheid van zowel ouder als kind, omgezet kan worden tot de Rekentrein, met het doel om gecijferdheid bij beiden te versterken.

Contactpersoon: Annemarie Groot, ECBO.

uit het oordeel van de onderzoekscommissie (van het Expertisepunt basisvaardigheden) : … vindt het zeer sterk dat het projectidee direct invloed heeft op de profijtgroep, dat er verbinding is gelegd met een bestaand netwerk en dat de doelgroep actief wordt betrokken bij verschillende fases van het onderzoek.

Meer info